قالب و وشیوه نگارش

 بدلیل لزوم هماهنگی و وجود ساختار یکپارچه در دریافت پایان نامه/رساله های دانشگاه صنعتی امیرکبیر، کتابخانه مرکزی الگوی تدوین پایان نامه را ارائه داده که برای تمامی دانشجویان قابل استفاده و رعایت نکات آن الزامی است.

ضریب تاثیر مجلات JCR

JCR مخفف عبارت Journal Citation Reports می باشد. این پارامتر به ضریب تاثیر ( IF : Impact Factor) مقالات انتشار یافته مربوط می شود که هر سال توسط Web of Science منتشر می شود. در حال حاضر گزارش های سالانه JCR در دسترس است.  کلیک

 نرم افزارهای مدیریت استناددهی

 این نرم افزارها با ارائه انواع قالب های پذیرفته شده بین المللی استناددهی، به عنوان  ابزارهای مهم و کاربردی در نوشتن مقاله برای پژوهشگران و دانشجویان محسوب می شوند.

انواع شیوه های استنادهی

شیوه‌های استناددهی رویکردهای استانداردی برای استناد به منابع می باشند که این شیوه‌ها راهکارهایی را برای استناد درون‌متنی  و برون‌متنی ارائه می‌دهند. شیوه‌های استناد قوانینی برای حروف‌چینی، املاء، استفاده از حروف بزرگ و کوچک، نقطه‌گذاری و مواردی از این دست در نظر می گیرد.

سبک های متداول استناددهی

APA                   ACM                    Harvard                     IEEE                       Vancouver

  • APA: (انجمن روانشناسی آمریکا) مناسب رشته های روانشناسی، علوم اجتماعی. منابع را براساس نام فامیل نویسنده الفبایی می کند. ارجاع درون متنی: (Raskin, 2002)
  • ACM: (انجمن ماشین آلات کامپیوتری) مناسب رشته های کامپیوتر. منابع را براساس نام فامیل نویسنده الفبایی می کند. ارجاع درون متنی: [Phillips 2001]
  • Harvard: منابع را براساس نام فامیل نویسنده الفبایی می کند. ارجاع درون متنی: (Smith & Bruce 1997)
  • IEEE: (موسسه مهندسان برق و الکترونیک) منابع را به ترتیب استناد و براساس شماره فهرست می کند. ارجاع درون متنی: [۱] یا [۸, ۱۰]
  • Vancouver: منابع را به ترتیب استناد و براساس شماره فهرست می کند. ارجاع درون متنی: ۱,۳,۵

 موتورهای استناددهی خودکار:

با توجه به اهمیت استناددهی و رعایت سبک های صحیح استناد، برای منابع لاتین می توانید از ماشین های خودکار استناددهی استفاده نمایید بدین صورت که با انتخاب نوع استناد و تکمیل اطلاعات، به طور خودکار ساختار استناددهی همان منبع را در اختیار شما قرار می دهند.

برخی از موتورهای استناددهی:

  • EasyBib:هدف توانمندسازی دانشجویان در استفاده از استنادات در فرایند پژوهش است.
  • BibMe: ساده ترین ابزاری که برای استناد کاملا خودکار و رایگان قابل استفاده است.
  • Citation Machine: ماشین استناد در سه گام به پژوهشگران کمک می کند تا استنادات خود را شکل دهند.
  • Reference Generator:  سامانه تولید خودکار منابع برون متنی(مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری)

ابزارهای اعتبار سنجی : تشخیص سرقت ادبی و کنترل گرامری

امروزه با توجه به حجم تولید داده های علمی، بحث سرقت علمی و یا استفاده غیراخلاقی از حاصل اندیشه دیگران بسیار نمود پیدا کرده و  از جمله ابزارهای پژوهش، نرم افزارهای مشابه یاب یا تشخیص سرقت علمی می باشد. برخی از این نرم افزارها با پرداخت حق استفاده و اشتراک قابل تهیه است. در این میان وبسایت هایی نیز وجود دارند که به صورت رایگان محتوای مقالات نگارش شده را مشابه یابی می کند.

ابزارهای پژوهشی گوگل

 گوگل علاوه بر موتور جستجوی عمومی و دانشگاهی، ابزارها و امکاناتی دارد که پژوهشگران می توانند از این ابزارها به عنوان تسهیل کننده فرایند پژوهش استفاده کنند. این ابزارها به طور کلی به سه دسته ابزارهای جستجو، ابزارهای عملکردی و ابزارهای مدیران سایتها تقسیم بندی می شود.

Google Images Google Videos Google Code Google Books
Google Scholar Google Patent Search Google News Google Drive
Google Web & App Activity Google+ Hangouts Google earth Google Maps
Google Calendar iGoogle Google Translate Google Bookmarks

بهترین موتورهای جستجو  برای محققان و پژوهشگران

برای پژوهشگران آشنایی هرچه بیشتر با موتورهای جستجو یک ضرورت است. با موتورهای جستجوی متفاوت شما می‌توانید به سرچ مقالات متنوع‌تری بپردازید و از خدمات آنها نیز استفاده نمایید. هم اکنون یک بازار رقابتی بسیار داغی بین موتورهای جستجو در تمام حیطه‌ها به خصوص حیطه مقالات آکادمیک وجود دارد. از اینرو، شرکت‌های مختلف با بررسی موتورهای جستجوی رقبا سعی دارند تا امکانات بهتری را در سایت خود فراهم آورند تا کاربران بیشتری را به سمت خود جذب کنند.

جستجو برای پیدا کردن  مقاله و منابع مرتبط یکی از سخت‌ترین و حساس‌ترین مراحل نگارش یک اثر علمی مانند مقاله و پایان نامه می‌باشد. معمولاً در راه جستجوی مقالات و منابع، محیط‌هایی که محققان در انجا به جستجو می‌پردازند بسیار مهم است زیرا مقالاتی که در آن محیطها در دسترس پژوهشگران قرار می‌گیرد می‌تواند الهام بخش یا گمراه کننده آنها باشد. هستند پایگاه‌هایی که در آنها مقالات با کیفیت پایین نمایه می‌شود و استناد به چنین مقالاتی می‌تواند باعث کاهش کیفیت مقاله شود. معرفی موتورهای جستجوی خوب که می‌تواند دسترسی محققان را برای مقالات باکیفیت و خوب امکانپذیر سازد می‌تواند بسیار مفید باشد.

۱- گوگل اسکولار (Google Scholar): گوکل اسکولار در سال ۲۰۰۴ تاسیس شد و در آن مقالات بسیار زیادی از منابع و مجلات آنلاین نمایش داده‌ می‌شود. این پایگاه یک پایگاه بسیار محبوب و دردسترس محققان می‌باشد.

۲- سایت سیر (CiteSeerx): سایت سیر یک کتابخانه دیجیتال و ژرونال دانشگاهی آنلاین می‌باشد که مقالاتی در زمینه علوم کامپیوتر به محققان ارایه می‌‌کند. این پایگاه که در سال ۱۹۹۸ تاسیس شده است اولین پایگاه آنلاینی بود که در دسترس محققان و پژوهشگران قرار گرفت.

۳- پژوهش‌های دانشگاهی مایکروسافت (Microsoft Academic Research): این پایگاه اطلاعاتی که به وسیله شرکت مایکروسافت Microsoft Research تاسیس شده است در این پایگاه شما می‌توانید از رشته‌های دانشگاهی مختلفی به جستجوی مقاله بپردازید.

۴- دایرکتوری مجلات اوپن اکسس (Directory of Open Access Journals): این پایگاه یکی دیگر از پایگاه‌های غنی و قوی علمی است که مقالات حدود ۸۰۰۰ ژورنال را در موضوعات و حیطه‌های مختلف در خود ارایه می‌دهد.

۵- پلوس وان (PLOS ONE): این پایگاه یک پایگاه بسیار قدرتمند است که مقالات مجلاتی که بعد از داوری سفت و سخت مورد پذیرش قرار گرفته‌اند را نمایه می‌کند. شما می‌توانید مقالات بسیاری از انتشارات دانشگاهی را در این پایگاه بیابید.

۶- بیو وان (BioOne): یک پایگاه علمی استثنایی برای یافتن مقالاتی در حیطه‌ی علوم طبیعی، بیولوژی و علوم اکولوژی است. این پایگاه در سال ۲۰۰۸ تاسیس شده است که در آغاز یکNGO بوده که بعد از مدتها تبدیل به یک پایگاه اطلاعاتی شده است. این پایگاه مقالات بیش از ۲۵۰۰۰ موسسه در جهان را در خود نمایه می‌سازد.

۷- مقالات پیشرفته علوم و تکنولوژی(Science and Technology of Advanced Materials):   این پایگاه در سال ۲۰۰۰ تاسیس شده است و مقالات مختلف در زمینه علوم و تکنولوژی را نمایه می‌سازد. اغلب مقالات این پایگاه به صورت رایگان در اختیار محققان قرار داده می‌شود.

۸- مجله جدید فیزیک(New Journal of Physics):   این پایگاه در سال ۱۹۹۸ تاسیس شده است. این پایگاه توسط موسسه Institute Of Physics and Deutsche Physikalische Gesellschaft  تدوین و طراحی شده که تازه‌های علم فیزیک در آن از طریق نمایه سازی مقالات مجله‌های فیزیک ارایه می‌شود.

۹- موتور جستجوی سیناپس (scinapse)  سیناپس یک موتور جستجوی رایگان برای مقالات منتشر شده در مجلات دنیاست. این سرویس توسط یک موسسه غیر انتفاعی به نام شبکه پلوتو (Pluto Network) در سال ۲۰۱۸ و در شهر سئول کره‌جنوبی تاسیس شد. بانک اطلاعاتی این موتور جستجو چندین رشته از علوم طبیعی گرفته تا علوم اجتماعی و علوم انسانی را در بر می گیرد، که اطلاعات خود را از پایگا‌های Microsoft Research ،Semantic Scholar ،Springer Nature ,PubMed  دریافت می‌کند.
از آوریل ۲۰۱۹، این بانک اطلاعات بیش از ۲۰۰ میلیون مقاله را از بیش از ۴۰،۰۰۰ مجله جستجو می‌کند.